MOBIL.sk MOBIL.sk

Google zmenil spôsob prihlasovania do Chrome. A podľa experta je to strašné pre vaše súkromie
zdroj: pexels.com

Google zmenil spôsob prihlasovania do Chrome. A podľa experta je to strašné pre vaše súkromie

Najhoršie je to, že spoločnosť to spravila potichu, bez informovania užívateľov.

Google Chrome je vo väčšine krajín sveta (vrátane Slovenska) najpoužívanejším webovým prehliadačom. Po dlhé roky používania dával Chrome svojim užívateľom na výber, či si prajú prihlásiť sa doňho a zdieľať tak so spoločnosťou všetky údaje prehliadania. V prípade, že ste nechceli, mohli ste internet prezerať aj neprihlásený. 

To sa ale teraz zmenilo. Spoločnosť Google zmenila spôsob prihlasovania do svojho prehliadača. Spravila to pritom „potichu“ a bez toho, aby svojich užívateľov informoval. V prípade, že sa teraz prihlásite do akejkoľvek služby Google ako napríklad Gmail, automaticky sa prihlásite aj do prehliadača Google. 

zdroj: pexels.com

Podľa bezpečnostného experta na kryptografiu Matthewa Greena je to strašná zmena pre vaše súkromie. Napísal o tom blogový príspevok „Prečo som skončil s Chromom“ a po celom internete vyvolal veľké diskusie. Problém je v tom, že pokiaľ ste prihlásený v Google Chrome so svojim Google účtom, vaše údaje o prehliadaní sa odosielajú do databáz spoločnosti bez toho, aby ste to chceli. 

Green okamžite kontaktoval vedenie zodpovedné za prehliadač. Odpovedali mu, že to, že sú užívatelia prihlásení do prehliadača ešte neznamená, že ich údaje sa budú automaticky odosielať do Google. Užívatelia musia mať aktivovanú funkciu na synchronizáciu. Špecialista si ale aj napriek tomu myslí, že ide o obrovský problém. Ľudia sú „nútení“ prihlásiť sa do Google Chrome a čelia novému menu o povolení na synchronizáciu, ktoré predtým nevideli a nemusia mu rozumieť. Mnoho z nich môže podľa neho omylom zaškrtnúť túto možnosť.

Najnovšie z kategórie: Google

Pozri viac

Odporúčame

Fun rádio