MOBIL.sk MOBIL.sk

Ako vymazať svoj profil na Facebooku? Tu je návod!
zdroj: Pixabay / MOBIL.sk

Ako vymazať svoj profil na Facebooku? Tu je návod!

Chcete vedieť ako sa vymazať z Facebooku? Ukážeme vám ako na to!

Spoločnosť Facebook je v posledných dňoch (a týždňoch) pod neustálou paľbou. Môže za to škandál, ktorý ukázal, že dáta používateľov boli zneužívané na politické účely. Dáta používateľov boli nelegálne zhromažďované prostredníctvom aplikácie thiisyourdigitallife, ktorú vytvoril Aleksandr Kogan z Camdridgeskej univerzity prostredníctvom svojej firmy Global Science Research v spolupráci so spoločnosťou Cambridge Analytica.

Stovky tisíc používateľov dostali malú finančnú odmenu za to, aby si urobili krátky test osobnosti, z ktorého dáta boli uschované pre potreby spoločnosti Cambridge Analitica. Neskôr však vysvitlo, že takýchto používateľov bolo viac než 50 miliónov a najnovšie čísla hovoria o 87 miliónoch ľudí, ktorí vôbec netušili, že niekto ich dáta uschoval a použil.

Rad používateľov sa po prevalení škandálu rozhodol svoj profil na sociálnej sieti vymazať. Patríte k nim aj vy, ale neviete ako na to? Nie je to vôbec zložité.

Ako deaktivovať profil pomocou mobilnej aplikácie Facebook

  1. Spustite aplikáciu Facebook na svojom smartfóne alebo tablete.
  2. Kliknite na ikonku "viac" - tri vodorovné čiarky.
  3. Prejdite na Nastavenia (Nastavenia účtu).
  4. V menu zvoľte Všeobecné a následne kolonku Spravovanie účtu.
  5. Teraz kliknite na Deaktivovať. Budete vyzvaní na zadanie svojho hesla.
  6. Zadajte heslo, kliknite na pokračovať a potvrďte, že si naozaj želáte deaktivovať účet. To je celé. Nejde však o úplné vymazanie dát. Čítajte ďalej.

Ako vymazať svoj profil na Facebooku pomocou počítača

  1. Otvorte si akýkoľvek prehliadač, na ktorom používate Facebook.
  2. Do adresového riadku zadajte: https://www.facebook.com/help/delete_account 
  3. Kliknite na Odstrániť môj účet.

Facebook vám dáva 14 dní na rozmyslenie, takže pokiaľ sa počas týchto dvoch týždňov opäť prihlásite, vymazanie účtu bude automaticky zrušené. V závere ešte upozorňujeme, že je mierny rozdiel medzi deaktiváciou a vymazaním účtu. Deaktivácia vás len odstráni z vyhľadávania a skryje informácie o vás, ale kedykoľvek sa rozhodnete vrátiť sa, bude možné sa k svojim dátam dostať a profil obnoviť. Takže pokiaľ to s koncom na soviálnej sieti myslíte naozaj vážne, siahnite radšej po prehliadači a vymazaní profilu. 

Vymazanie je nezvratný proces. Ak raz Facebook vymaže váš profil, všetky informácie zmiznú. Výnimkou môžu byť správy, ktoré ste posielali. Konverzácie ostanú u adresátov, lebo momentálne na svoje správy u nich v schránke nemáte žiadny dosah. Facebook však chystá do budúcnosti zmeny. Neoficiálne bude niektoré štatistické dáta o vás Facebook spravovať aj naďalej. Vo sovjom vyhlásení na webe tvrdí, že ide o anonymné logy a štatistiky. No vo svetle posledných udalostí už človek naozaj nevie, či tomu má veriť alebo nie.
Predtým, než si svoj profil na Facebooku vymažete, vám určite odporúčame stiahnuť si všetky svoje dáta do počítača, aby ste neprišli o spomienky. Postup vám prinášame v našom staršom článku.

zdroj: imore.com

Najnovšie z kategórie: Facebook

Pozri viac

Odporúčame

Fun rádio